Βράβευση μαθητή του ΓΕΕΛ Βελλάς στον Μουσικό Διαγωνισμό της "Βουλής των Εφήβων"

 

 vouli  logo

 

Συγχαρητήρια στον μαθητή του σχολείου μας Ρέντζο Δημήτριο - Βασίλειο της Γ΄ τάξης για την διάκρισή του και βράβευσή του στον μουσικό διαγωνισμό της "Βουλής των Εφήβων" με το τραγούδι "Εφιάλτης".

Η επιτροπή, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, επέλεξε η σύνθεση να παρουσιαστεί από τον δημιουργό σε μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εργασιών της Κ΄ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων».

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.efivoi.gr/

 

 

afisa-efivoi

Βουλή των Εφήβων ένα ταξίδι του μυαλού!!!

Οι μαθητές του Λυκείου Βελλάς συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο ταξίδι του μυαλού στα πλαίσια του διαγωνισμού της "Βουλής των εφήβων" παραθέτοντας τις προσωπικές τους σκέψεις και δημιουργίες ...

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ένα από τα έργα που αναρτήθηκαν στον περσινό διαγωνισμό ήταν μέσα στις 10 καλύτερες επιλογές της "Βουλής των Εφήβων"...

Καλή επιτυχία στα φετινά παιδιά μας!!!

 

 

etwinning_project

Το ΓΕΕΛ Βελλάς με εκπρόσωπο την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Βασιλική Μήτρακα έχει επιλεγεί στα 10 σχολεία της Ελλάδας τα οποία μαζί με 10 σχολεία της Γερμανίας θα συμμετέχουν σε μία ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία ενός e-twinning έργου μεταξύ τους.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014. Περισσότερα:

http://etwinning.gr/workshop/contactseminars/791-teachers-cs-17-23-11-2014


Project Details

10 ICT teachers from Hellas(Greece) and 10 Teachers from Germany who are are interested in coming with touch in order to start an etwinning project.

 • Subjects: Informatics / ICT
 • Languages: EN
 • Pupil's age: 13 - 18
 • Tools to be used: Twinspace
 • Aims:
  The main aims of our activities are to:
  • Get to know each other,
  • Learn about eTwinning,
  • Practice on new Twinspace,... read more
 • Work process: Webinars using Webex, Twinspace Tools
 • Expected results: 10 new high quality etwinning projects

 

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

 sxolikos-athlitismos 14-15 003   Η αφόρμηση της εκδήλωσης ήταν βιωματική, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες μελετώντας το υλικό τους και προετοιμάζοντας την παρουσίασή του στην ολομέλεια. Η κάθε ομάδα δούλεψε πάνω σε ένα διαφορετικό είδος ρατσισμού. Για τη μελέτη του υλικού χρησιμοποιήθηκαν τα φύλλα εργασίας από το εργαστήρι «Οι διαφόρων ειδών ?Άλλοι?», Όψεις του Ρατσισμού, της ενότητας Δημοκρατία & Εκπαίδευση, της Βουλής των Ελλήνων. Η παρουσίαση περιλάμβανε και προβολή ταινιών μικρού μήκους συναφούς θεματολογίας, ενώ κατέληξε σε συζήτηση και αναστοχασμό, καθώς και στη δημιουργία κολάζ. Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ενταγμένης στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς διοργάνωσε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στο χώρο του σχολείου.  

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν συζήτηση γύρω από τις έννοιες του ρατσισμού, της βίας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από επιλεγμένα κείμενα των σχολικών εγχειριδίων, διαδικτυακά άρθρα και άρθρα εφημερίδων.

 

 

 

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων, διοργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες (πραγματοποίηση ενδοσχολικού ποδοσφαιρικού αγώνα και κλασικών αθλημάτων) με στόχο τη διάχυση του μηνύματος για τη δύναμη του αθλητισμού να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους, να ενισχύει τη συλλογικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

 


 

 

 

  

 

 

 

Ώρα Κώδικα

Οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς θα συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014.

Πιο συγκεκριμένα θα:
? αναζητήσουν την έξοδο από τον λαβύρινθο γράφοντας το πρώτο τους πρόγραμμα,http://learn.code.org/hoc/1
? προγραμματίσουν το ρομπότ (lightbot), http://light-bot.com/hocflash.html
? θα πειραματιστούν με τη γλώσσα προγραμματισμού Python,https://groklearning.com/hoc/
? δημιουργήσουν το δικό τους Flappy Bird για το iPhone,http://www.makegameswith.us/build-flappy-bird-in-your-browser
? θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού μέσα από τα μαθήματα και την Ώρα του Κώδικα του Code Studio, http://learn.code.org/

Περισσότερες πληροφορίες

http://events.codeweek.eu/view/2902/time-to-code/

http://cseduweek.wordpress.com/#comments

?Ώρα για Κώδικα?

codeweek-vella

  Για δεύτερη φορά ομάδα μαθητών του ΓΕΕΛ Βελλάς έδωσε το ΄΄παρών΄΄  στην προετοιμασία της ΄΄Κιβωτού΄΄.  Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για την υποδοχή και φιλοξενία των πρώτων παιδιών ενόψει των Χριστουγέννων. Σχετική αναφορά υπάρχει και στην τοπική εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13-2010-04-29-14-15-28/22488----paguristas---l--r-

SA500105

Πρόσθετες πληροφορίες