12-11-2014 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

 sxolikos-athlitismos 14-15 003   Η αφόρμηση της εκδήλωσης ήταν βιωματική, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες μελετώντας το υλικό τους και προετοιμάζοντας την παρουσίασή του στην ολομέλεια. Η κάθε ομάδα δούλεψε πάνω σε ένα διαφορετικό είδος ρατσισμού. Για τη μελέτη του υλικού χρησιμοποιήθηκαν τα φύλλα εργασίας από το εργαστήρι «Οι διαφόρων ειδών ?Άλλοι?», Όψεις του Ρατσισμού, της ενότητας Δημοκρατία & Εκπαίδευση, της Βουλής των Ελλήνων. Η παρουσίαση περιλάμβανε και προβολή ταινιών μικρού μήκους συναφούς θεματολογίας, ενώ κατέληξε σε συζήτηση και αναστοχασμό, καθώς και στη δημιουργία κολάζ. Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ενταγμένης στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς διοργάνωσε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στο χώρο του σχολείου.  

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν συζήτηση γύρω από τις έννοιες του ρατσισμού, της βίας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από επιλεγμένα κείμενα των σχολικών εγχειριδίων, διαδικτυακά άρθρα και άρθρα εφημερίδων.

 

 

 

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων, διοργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες (πραγματοποίηση ενδοσχολικού ποδοσφαιρικού αγώνα και κλασικών αθλημάτων) με στόχο τη διάχυση του μηνύματος για τη δύναμη του αθλητισμού να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους, να ενισχύει τη συλλογικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

 


 

 

 

  

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες